Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати проведених перевірок щодо оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами)

опубліковано 18 грудня 2023 о 16:38

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням роботодавцями законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області при проведенні фактичних перевірок у січні-листопаді 2023 року встановлено 39 випадків використання найманої праці 41 працівника без належного оформлення трудового договору та подання повідомлення до контролюючого органу про використання найманої праці та заключення гіг-контракту. В тому числі на протязі листопада встановлено 6 випадків використання найманої праці працівника без належного оформлення трудового договору. 

Матеріали відповідних перевірок направлено до територіального органу Держпраці для притягнення суб’єктів господарювання, які використовують найману працю працівників з порушенням чинного законодавства, до фінансової відповідальності. 

Згідно з інформацією територіального органу Держпраці, за отриманими матеріалами фактичних перевірок, винесені попередження та застосовані штрафні санкції на загальну суму 334,0 тис. гривень.

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу платників, щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками це запорука захищеності прав працівників та розвитку бізнесу. 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області