Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кропивницькому відбулося засідання робочої групи з питань дотримання законодавства про працю

опубліковано 24 листопада 2023 о 12:16

22 листопада 2023 року у Кропивницькій міській раді відбулося засідання робочої групи з питань дотримання законодавства про працю.

Для заслуховування на засідання робочої групи запрошено керівників підприємств, установ, організацій міста Кропивницького, які здійснили нарахування заробітної плати найманим працівникам у II кварталі 2023 року нижче законодавчо встановленого мінімального розміру.

У заході прийняли участь представники Кропивницької міської ради, Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області, на спільній комісії у Кіровоградській міській ТГ у січні-жовтні 2023 року заслухано 173 керівники підприємств міста Кропивницького, які здійснювали виплату заробітної плати на рівні або менше встановленого законодавством мінімуму. Згідно проведеної роботи підвищено рівень виплати заробітної плати 128 підприємствами, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 70,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, податківцями м. Кропивницького проведена індивідуальна робота із керівниками 110 підприємств з питань дотримання вимог законодавства по виплаті та оподаткуванню заробітної плати найманим працівникам, в результаті чого 75 підприємствами підвищено рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 39,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області