Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За дев’ять місяців 2023 року податківці Кіровоградської області отримали 196 письмових звернень від громадян

опубліковано 04 жовтня 2023 о 10:30

Всебічний розгляд звернень громадян, задоволення їх законних прав та інтересів є пріоритетним напрямком роботи органів державної влади, відповідальним обов’язком службових осіб, фактором забезпечення суспільно-політичної та економічної стабільності в державі. 

Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області здійснюється розгляд звернень громадян, які надійшли, як у письмовому так і в електронному вигляді на електронні поштові скриньки, у тому числі: kr.official@tax.gov.ua, kr.zvernennya@tax.gov.ua. 

Статтею 5 Закону України «Про звернення громадян» визначено можливість надсилання письмового звернення до уповноваженого органу державної влади з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Електронне звернення, надіслане без використання електронного підпису, повинно мати вигляд скан-копії або фотокопії звернення з підписом заявника із зазначенням дати.

Так, у січні-вересні 2023 року до Головного управління ДПС у Кіровоградській області надійшло 196 письмових звернень громадян, що на 40 звернень більше, ніж за січень-вересень 2022 року. Усі звернення, що надійшли, мають форму заяв. 

Із 196 письмових звернень за типом надходження всі звернення надійшли листами. Із вищезазначених звернень - 110 надійшло поштою (безпосередньо від громадян), 33 звернення – засобами електронного зв’язку, через мережу Інтернет (безпосередньо від громадянина), 1 звернення через органи влади та 52 звернення від інших органів, установ, організацій. 

За результатами виконання: 190 звернень виконано в термін та 6 звернень знаходяться на виконанні.

Всього протягом січня-вересня 2023 року звернулося 217 громадян. 

 За змістом найбільша кількість звернень стосувалась податкової політики (87,6%), у т.ч.: контрольно-перевірочної роботи (33,8%), інформування про ухилення від сплати податків (19,5%), місцевих податків (11,4%), праці і заробітної плати (05%).

Головне управління ДПС у Кіровоградській області