Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня-квітня до продавців та виробників підакцизних товарів Кіровоградщини застосовано більше 10 млн. гривень фінансових санкцій

опубліковано 24 травня 2023 о 08:22

Протягом січня-квітня 2023 року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Кіровоградській області проведено 54 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 8 млн. 811,8 тис. гривень. 

Найбільші суми донараховано за такі порушення, як безліцензійна роздрібна торгівля рідинами, що використовуються в електронних сигаретах – 699,3 тис. грн.; за відсутність реєстрації рівнемірів та витратомірів - лічильників пального – 540,0 тис. грн.; за зберігання, реалізацію алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка – 204,0 тис. грн.; за зберігання, реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка – 221,0 тис. грн.; порушення норм закону №265/95-ВР – 1 млн. 388,2 тис. грн.; безліцензійна діяльність у сфері обігу пального – 2 млн. грн.; роздрібна торгівля пальним через РРО не зазначений у ліцензії – 3 млн. 459,9 тис. гривень.

На підставі матеріалів адміністративного провадження отриманих від ГУ Нацполіції у Кіровоградській області до суб’єктів господарювання застосовано 550,8 тис. грн. фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

На підставі матеріалів отриманих від ГУ ДПС у Волинській області застосовано 1 млн. грн. фінансових санкцій за зберігання пального без наявності відповідної ліцензії.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області