Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся презентаційний захід щодо фінансових інструментів підтримки експорту в Україні

опубліковано 27 березня 2023 о 15:18

Сьогодні, 27 березня 2023 року, у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся презентаційний захід за участі представників ПрАТ «Екпортно-кредитне агенство» щодо фінансових інструментів підтримки експорту в Україні.

Організаторами заходу виступила Кіровоградська обласна військова адміністрація спільно із Кропивницькою міською радою і Експортно-кредитним агентством (ЕКА) за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) – це відкрита, клієнтоорієнтована державна компанія, яка допомагає українським експортерам бути конкурентними на світовому ринку. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

На заході були присутні заступник начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Сергій Шеремет, керівник апарату Кіровоградської обласної ради Альвіна Бондаренко, Віце-президент Кіровоградської РТПП Людмила Солонар та в.о голови правління ПрАТ «Екпортно-кредитне агенство» Руслан Гашев.

У програмі заходу висвітлені питання сучасних інструментів підтримки експортерів та роль Екпортно-кредитного агенства в забезпеченні макроекономічної стабільності України.

Експерти Експортно-кредитного агентства презентували актуальні інструменти фінансової підтримки експортної діяльності бізнесу, що діють під час дії воєнного стану.

Також на зустріч запрошені керівники Кіровоградського обласного управління АТ «Державний Ощадний банк України», Кіровоградської обласної дирекції АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк» у м. Кропивницький, АТ КБ «ПриватБанк» у м. Кропивницький, АТ «Кредобанк» у м. Кропивницький, які представили презентації нового продукту та обговорили можливості банків в забезпеченні українським виробникам отримати кредит на виконання зовнішньоекономічного договору без застави.

Від податкової служби області на заході були присутні начальник управління оподаткування юридичних осіб Наталія Радзіховська та начальник відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб Оксана Мальована.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області