Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні 2023 року податківці Кіровоградської області отримали 11 письмових звернень від громадян

опубліковано 03 лютого 2023 о 08:19

Всебічний розгляд звернень громадян, задоволення їх законних прав та інтересів є пріоритетним напрямком роботи органів державної влади, відповідальним обов’язком службових осіб, фактором забезпечення суспільно-політичної та економічної стабільності в державі. 

На виконання вимог Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» із змінами (далі – Закон № 393) та Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Головне управління ДПС у Кіровоградській області (далі – ГУ ДПС) забезпечено можливість реалізації громадянами конституційного права на звернення. 

ГУ ДПС здійснюється розгляд звернень громадян, які надійшли, як у письмовому так і в електронному вигляді на електронні поштові скриньки, у тому числі: kr.official@tax.gov.ua, kr.zvernennya@tax.gov.ua. 

Статтею 5 Закон України «Про звернення громадян» визначено можливість надсилання письмового звернення до уповноваженого органу державної влади з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Електронне звернення, надіслане без використання електронного підпису, повинно мати вигляд скан-копії або фотокопії звернення з підписом заявника із зазначенням дати.

Так, у січні 2023 року до Головного управління ДПС у Кіровоградській області надійшло 11 письмових звернень громадян, що на 31 звернення менше, ніж за січень 2022 року. Усі звернення, що надійшли, мають форму заяв. 

Із 11 письмових звернень за типом надходження всі звернення надійшли листами. Із вищезазначених звернень - 8 надійшло поштою (безпосередньо від громадян), 3 звернення від інших органів, установ, організацій. 

За результатами виконання: 9 звернень виконано в термін та 2 звернення знаходяться на виконанні.

Всього протягом січня 2023 року звернулося 11 громадян. 

За змістом найбільша кількість звернень стосувалась податкової політики (90,9%), у т.ч.: місцевих податків (45,5%), інформування про ухилення від сплати податків (27,2%), контрольно-перевірочної роботи (18,2%), праці і заробітної плати (9,1%).

Особистий прийом громадян здійснюється керівництвом та структурними підрозділами ГУ ДПС у Кіровоградській області відповідно до затверджених графіків особистого прийому громадян.

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на території України введено воєнний стан, відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), а також з урахуванням оголошеного карантину, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами і доповненнями), від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2” (зі змінами) проведення особистого прийому громадян в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області призупинено.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області