Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 2022 ріку платниками Кіровоградщини сплачено понад 7 млрд грн ЄСВ

опубліковано 03 січня 2023 о 11:03

Протягом 2022 року платниками, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області, забезпечено надходження 7 млрд 263,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це у коментарі місцевим ЗМІ повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Кіровоградській області Олексій Лондар.

Цей показник перевищує суму сплати єдиного внеску за 2021 рік на 1,9 млрд грн або 36,5 відсотків.

У грудні 2022 року забезпечено надходження 807,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що перевищує показник аналогічного періоду 2021 року на 39,9 відс. або 230,5 млн гривень.

Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Не сплачуючи ЄСВ, особи, які підлягають загальнообов’язковому страхуванню, втрачають страховий стаж, а також право на пенсію.

Нагадуємо, якщо платники ігнорують свій обов’язок щодо сплати єдиного внеску, органи ДПС надсилають таким платникам вимоги про сплату боргу (недоїмки). У разі, якщо протягом 10 календарних днів з дня надходження вимога залишається непогашеною або не оскарженою у встановленому порядку, орган ДПС надсилає таку вимогу до державної виконавчої служби для її подальшого примусового виконання.

Відповідно до діючого законодавства строки давності щодо стягнення єдиного внеску не застосовуються, а його примусове стягнення супроводжується блокуванням рахунків платника у банківських установах, арештом майна таких платників тощо.

Звертаємо увагу, що розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати єдиного внеску діючим законодавством не передбачено, заборгованість не підлягає списанню, крім того не застосовується строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та пені.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави!

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області