Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2022 року до продавців та виробників підакцизних товарів Кіровоградщини застосовано понад 4 млн гривень фінансових санкцій

опубліковано 17 листопада 2022 о 10:33

З початку року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Кіровоградській області проведено 124 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 4 млн 296,5 тис. гривень.

Найбільші суми донараховано за такі порушення, як зберігання, реалізація тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку - 2 млн 329,7 тис. грн; порушення норм закону №265/95-ВР – 1 млн 620,8 тис. грн та торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 160,0 тис. гривень.

На підставі матеріалів, отриманих від ГУ Нацполіції у Кіровоградській області до суб’єктів господарювання застосовано 591,6 тис. грн фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

В кожному районі Кіровоградської області при місцевих органах влади створено робочі групи по відпрацюванню суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівельну діяльність, з залученням представників податкових органів та Держпродспоживслужби. Результати обстежень торгових об’єктів, здійснених робочими групами, постійно враховуються при плануванні контрольно – перевірочної роботи.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області