Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голованівські податківці взяли участь у семінарі щодо відкриття власної справи «Генеруй бізнес ідею та розпочни свій бізнес»

опубліковано 22 вересня 2022 о 16:45

У Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості продовжується робота з безробітними щодо відкриття власної справи. Так, 21 вересня 2022 року о 08:30 у рамках співпраці з представниками центру зайнятості за участю начальника Голованівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксани САРАТОВОЇ проведено інформаційний захід "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес" для безробітних осіб, які розглядають можливість ведення підприємницької діяльності.

Семінар проводився одночасно як в офлайн так і онлайн - режимі.

Оксаною САРАТОВОЮ було розглянуто поняття підприємницької діяльності та бізнес-ідеї, як розпочати власний бізнес, якими законодавчими документами регулюється в Україні державна реєстрація фізичних осіб підприємців ( далі ФОП), які документи необхідно для реєстрації ФОП. Відмічено було, які системи оподаткування на сьогоднішній день передбачає податкове законодавство, вимоги спрощеної системи (єдиний податок) та загальної системи оподаткування .

Оксаною САРАТОВОЮ були наведені приклади щодо сплати податків на різних групах спрощеної системи оподаткування та на загальній системі оподаткування.

Було акцентовано увагу на застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій .

Також під час заходу Оксана САРАТОВА проінформувала присутніх, що з 1 вересня 2021 року розпочалась кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка триватиме до 1 березня 2023 року.

Було акцентовано увагу щодо важливості сплати земельного податку, орендної плати з фізичних осіб, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та права платника проведення звірки з контролюючим органом по відповідних податках.