Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтримав позицію ДПС щодо стягнення заборгованості у розмірі майже 1,2 млрд гривень

, опубліковано 20 вересня 2022 о 12:45

Окружним адміністративним судом міста Києва підтримано позицію ГУ ДПС у м. Києві у справі № 640/3589/20 щодо стягнення заборгованості у розмірі майже 1,2 млрд гривень.

Суд прийшов до висновку, що заявлена сума узгоджена та є податковим боргом відповідача перед бюджетом, який ним не сплачений, та підлягає стягненню з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків.

Водночас судом встановлено, що відповідач є фінансовою небанківською установою, яка здійснює діяльність щодо переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Таким чином, кошти, що перебувають на рахунках відповідача, не можуть вважатись вкладом або депозитом, оскільки останній не є банківською установою.

З огляду на викладене, суд не вбачає наявність заборони використання коштів, що перебувають на рахунках відповідача, в якості джерела погашення податкового боргу платника податків.

Отже, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 17.05.2022 у справі 640/3589/20 було повністю задоволено позовні вимоги Головного управління Державної податкової служби у м. Києві щодо стягнення заборгованості.