Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про виправлення помилки в обліку доходів і витрат

, опубліковано 20 вересня 2022 о 08:58

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що деякі фізичні особи – підприємці зобов’язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. При цьому, облік доходів і витрат може вестися як в паперовому так і в електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет.

Наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2021 № 261 затверджено Типову форму, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичними особами – підприємцями і фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність та Порядок її ведення. Даним документом встановлено, що у разі ведення обліку доходів і витрат у паперовому вигляді, виправлення допущеної помилки здійснюється шляхом створення нового запису, який засвідчується підписом такої самозайнятої особи.

У формі, яка ведеться в електронному вигляді, у тому числі засобами Електронного кабінету, допускається виправлення помилок або коригування шляхом доповнення рядка, у якому відображається від’ємне або позитивне значення. Звертаємо увагу, що форма зберігається у самозайнятої особи протягом 3 років після закінчення звітного періоду, у якому здійснено останній запис.