Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кіровоградщині доходи більше 1млн грн задекларували 32 громадянина

, опубліковано 18 квітня 2022 о 08:56

Як повідомили в управлінні податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Кіровоградській області, станом на 01.04.2022 року органами ДПС області залучено до декларування 6239 громадян, у тому числі: 6147 – тих, хто зобов’язані задекларувати свої доходи та 92 особи – з метою одержання податкової знижки.

В цілому громадянами задекларовано 269,4млн.грн. доходів, платниками визначено до сплати 20,4млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 2,3млн.грн. військового збору.

Через мережу Інтернет громадянами подано 2372 декларації.

Доходи більше 1млн.грн. задекларували 32 громадянина. Сукупно ними задекларовано 101,7млн.грн. доходу та визначено до сплати 2,2млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 0,3млн.грн. військового збору.

Громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) площею понад 2,0га подано 5397 декларацій. Громадянами - однооосібниками задекларовано 81,0млн.грн. доходів, платниками визначено до сплати 14,6млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,2млн.грн. військового збору.

Вцілому громадянами сплачено визначених зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб у сумі 6,9млн.грн. та військового збору у сумі 0,7млн. гривень.

Звертаємо увагу, що у разі отримання окремих видів доходів, які під час їх нарахування чи виплати не оподатковані але не є звільненими від оподаткування, платник податку зобов’язаний самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію до податкової інспекції за місцем реєстрації згідно паспортних даних.

Зокрема, до таких доходів належать:

  • доходи від операцій з інвестиційними активами;

  • спадщина та дарування від осіб, що не належать до членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення;

  • доходи від надання нерухомості в оренду, які отримані від осіб, що не зареєстровані суб’єктами господарювання (зокрема, доходи від здавання в найм житла);

  • доходи від продажу більш, ніж одного об’єкту нерухомого або рухомого майна (транспорту);

  • доходи від самостійного обробітку земельних часток (паїв) та продажу сільськогосподарської продукції;

  • доходи від оренди водного фонду та розведення риби;

  • іноземні доходи;

  • доходи у вигляді додаткового блага від третьої особи;

  • сума боргу платника податку, анульованого (прощеного) кредитором за його самостійним рішення, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності;

  • інші доходи отримані від особи, яка не є податковим агентом, тобто від нерезидента або фізичної особи, яка немає статусу суб’єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи платники податків можуть подати особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або через «Електронний кабінет» на сайті ДПС України (за наявності електронного цифрового підпису).

Наголошуємо також щодо важливості сплати податків і зборів у період воєнного стану.

Сплата податків до бюджету - вияв громадянської свідомості у нелегкий для країни час. Податки сплачені до бюджету забезпечують нормальне функціонування територій: виплати заробітних плат, пенсій та інших соціальних виплат, підтримання правопорядку, надання допомоги переселенцям, армії, та містам, які тримають лінію фронту.

Разом до ПЕРЕМОГИ!