Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вимоги щодо надсилання заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті

опубліковано 13 квітня 2022 о 09:38

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до п. 141.10 ст. 141 Податкового кодексу України наказом Міністерства фінансів України від 17.03.2022 № 99 «Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 09.03.2022 за № 364/37700) затверджено:

► форму Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування (далі – Заява);

► Порядок подання та розгляду Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування (далі – Порядок).

При цьому, розділом ІІ Порядку встановлені вимоги про надсилання Заяви.

Так, Заява подається засобами електронного зв'язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні») з дотриманням вимог розділу II Податкового кодексу України та законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги».

Заява про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на прибуток підприємств на особливих умовах надсилається до контролюючого органу за податковою адресою такого платника не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Заява про відмову від оподаткування резидента Дія Сіті – платника податку на прибуток підприємств на особливих умовах надсилається до контролюючого органу за податковою адресою такого платника не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного року.

 

 

  Головне управління ДПС у Кіровоградській області