Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників ПДВ!

опубліковано 11 квітня 2022 о 08:32

Головне управління ДПС у Кіровоградській області звертає увагу платників ПДВ, що наближається час подання декларації з ПДВ за березень 2022 року - граничний термін 20 квітня 2022 року.

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» від 03.03.2022 р. № 2118-IX, з (врахуванням змін та доповнень) підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ доповнено пунктом 69.

Яким передбачено, що в разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема, щодо подання звітності, реєстрації ПН/РК він звільняється від передбаченої ПКУ відповідальності, але обов’язково має виконати такі обов’язки протягом 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

В податкових деклараціях з ПДВ суми податкових зобов’язань та податкового кредиту на підставі не зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних та первинних документів, відображаються: 

  • податкові зобов’язання в Таблиці 1.1 додатку 1 до податкової декларації з ПДВ відомості про суми ПДВ, включені до складу податкових зобов’язань за звітний (податковий) період, по не зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних/розрахунках коригування та по первинних (розрахункових) документах. Які будуть сприяти в подальшому реєстрації в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування за рахунок показника ∑Перевищ («другого реєстраційного ліміту», обрахованого відповідно до пункту 2001.9 статті 2001 ПКУ);

  • податковий кредиту сформований на підставі даних первинних (розрахункових) документів, отриманих від постачальників товарів/послуг, в таблиці 2.1. додатку 1 до податкової декларації з ПДВ, та одночасно покупець, за наявності можливості, включає до заяви про допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної та/або порушення продавцем граничних термінів реєстрації в ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування додатку 7 до податкової декларації з ПДВ (подання такої заяви не має наслідків притягнення до відповідальності).

Сплата до бюджету узгоджених податкових зобов’язань з податку на додану вартість, що задекларовані платником в поданих податкових деклараціях з ПДВ, здійснюється платником шляхом поповнення електронного рахунку у СЕА ПДВ.

Відповідно кошти, зараховані платником на електронний рахунок у СЕА ПДВ, будуть враховані при обрахунку розміру реєстраційного ліміту, що обчислюється відповідно до пункту 2001.3 статті 2001ПКУ.

Своєчасна сплата податків у воєнний період забезпечить підтримку ЗСУ та підтримає економічний баланс України.

Разом до ПЕРЕМОГИ!



  Головне управління ДПС у Кіровоградській області