Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося ZOOM-навчання для платників Кіровоградщини

, опубліковано 25 березня 2022 о 09:18

Учора, 24 березня 2022 року, на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося ZOOM-навчання для платників Кіровоградщини.

Тема навчання: "Фінансова та податкова політика в умовах воєнного стану". 

Спікерами заходу від податкової служби області були заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Світлана Кондратюк, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в області Інна Твердохліб та начальник відділу адміністрування податку на додану вартість ГУ ДПС в області Наталія Івахнюк.

Під час навчання обговорено питання податкових змін, покликаних підтримати економіку в умовах воєнного стану

Особливу увагу приділено питанням звільнення від сплати ЄСВ, штрафів, пені та перевірок по ЄСВ та ПДФО; звільнення від сплати єдиного податку платників 1 та 2 груп; щодо проведення фактичних перевірок, а також камеральних перевірок декларацій чи уточнюючих розрахунків до них, до яких подано заяву про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ; щодо адміністрування податку на додану вартість в умовах воєнного часу, а також щодо зменшення податків на пальне та товари для оборони.

На початку заходу заступник начальника ГУ ДПС в області Світлана Кондратюк подякувала усім платникам за можливість, яку вони забезпечують у цей важкий для країни час для виплат пенсій, для фінансової підтримки наших відважних воїнів, які борються за наше майбутнє та попросила за можливості, виконувати свій податковий обов’язок та й у подальшому сплачувати податки.

Також посадовиця наголосила, що для інформаційної підтримки платників податків Головне управління ДПС у Кіровоградській області запровадило «гарячу лінію».

«Кожний з Вас, за потреби, має можливість отримати необхідну інформацію або відповіді на питання, які у Вас виникають щодо сплати податків, повернення (перерахування) помилково або надміру сплачених коштів, декларування доходів та інших питань за наступними номерами телефонів:

(0522) 366907 – адміністрування ПДВ; питання щодо реєстрації податкових накладних;

(0522) 366966– рентна плата, місцеві податки і збори, екологічний податок;

(0522) 366922; (0522) 366929 - щодо оподаткування фізичних осіб;

(0522) 366918 - щодо застосування РРО/ПРРО, :

(0522) 366945; (0522) 366981- питання щодо оподаткування підакцизних товарів», - додала Світлана Кондратюк.