Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб’єктів господарювання!

, опубліковано 21 березня 2022 о 08:48

З метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 №223 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548», на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, забезпечується контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на такі товари: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.

Також ДПС звертає увагу суб‘єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування послуг, на обов‘язок забезпечити можливість споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів. (Постанова Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 року №878).

Виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 року №878 набуває важливого соціального й морального значення в умовах військового стану, є додатковою обставиною, що може зберегти життя людей, а не лише те, що невиконання призводить до відповідальності.

Для контролю щодо виконання вищевказаних заходів створені робочі групи з контролю за ціновою ситуацією, які утворені на території обслуговування районних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.