Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податку на прибуток

, опубліковано 21 березня 2022 о 08:39

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток визначено статтею 137 ПКУ, відповідно:

- граничний термін подання квартальної та річної декларації по податку на прибуток за 2021 рік – 01 березня 2022 року;

- граничний термін сплати задекларованих сум податку – 11 березня 2022 року.

З 07.03.2022 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» від 03.03.2022 р. № 2118-IX, відповідно до якого підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ доповнено пунктом 69.

Так, п. 69.1 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ передбачає, що в разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема, щодо подання звітності, реєстрації ПН/РК він звільняється від передбаченої ПКУ відповідальності, але обов’язково має виконати такі обов’язки протягом 3 місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Звертаємо Вашу увагу, що сплата податку здійснюється платниками, незалежно від можливості подачі декларацій до контролюючого органу. Сума сплаченого податку, буде відображена в обліковій картці платника в інформаційно-телекомунікаційній системі ДПС України.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області наголошує на необхідності сплати нарахованих сум податку на прибуток, що в свою чергу у воєнний період забезпечить підтримку ЗСУ та економічний баланс України.

Заздалегідь дякуємо платникам податків за розуміння та виконання свого податкового обов’язку!!!

Все буде Україна!!!