Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулося ZOOM-навчання для працівників обласного податкового відомства

опубліковано 18 лютого 2022 о 13:34

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області 16 та 17 лютого 2022 року, проведено онлайн конференцію у форматі Zoom для працівників обласного податкового відомства.

Тема внутрішнього ZOOM-навчання: «Організація та виконання вимог Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Спікером заходу виступила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в області Інна Твердохліб.

Особливу увагу посадовиця звернула на зміни до розділу ХХ. Перехідних положень Податкового кодексу України, які внесено Законом України від 30.11.2021 № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

А саме, відповідно до внесених змін декларантами не можуть бути особи, які за будь-який період, починаючи з 1 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції, передбачені пунктом 37 статті 1 частини першої Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". 

До таких осіб відносяться, наприклад Президент України, Прем’єр-міністр України, члени Кабінету Міністрів України та їх заступники, народні депутати України; Генеральний прокурор та його заступники та інші.

Таким чином, розширено коло осіб, які можуть скористатися одноразовим спеціальним добровільним декларуванням.

 

ГУ ДПС у Кіровоградській області