Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Кіровоградщини надійшло більше 12,5 млн грн податку на нерухоме майно

, опубліковано 09 лютого 2022 о 10:22

Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість») та суми податку до сплати, у січні 2022 року Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області до місцевих бюджетів мобілізовано 12,5 млн грн податку на нерухомість, що на 1,8 млн грн або 17,3 відс. більше, ніж у відповідному періоді 2021 року. Про це місцевим ЗМІ повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха.

Посадовець повідомив, що лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Кіровоградщини за перший місяць цього року становить 12,2 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць області 273,1 тис. грн податку на нерухомість.

«Якісне адміністрування та постійна взаємодія податківців Кіровоградщини з керівниками територіальних громад в напрямі залучення наявних резервів надходжень до місцевих бюджетів дозволяють прогнозувати стабільні надходження в подальшому. Це, в свою чергу, дозволить громадам впевнено планувати та фінансувати в межах наданих повноважень важливі питання діяльності задля зростання добробуту їх мешканців», - резюмував Сергій Колотуха.

https://kirovograd24.com/shortly/2022/02/10/do-mistsevih-bjudzhetiv-kirovogradschini-nadiishlo-bilshe-12-5-mln-grn-podatku-na-neruhome-maino.htm

https://zpu.kr.ua/allnews/25865-do-mistsevykh-biudzhetiv-kirovohradshchyny-nadiishlo-ponad-12-5-miliona-hryven-podatku-na-nerukhome-maino?fbclid=IwAR3n3LBKnSrMPi5eNCpXAmk7r5VT3xv9mzXeGmeUn9k4No4EGSvvpOL0Qq0