Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям Кропивницького розповіли про особливості запровадження РРО з 2022 року

опубліковано 13 січня 2022 о 16:13

Вчора, 12 січня 2022 року в Кропивницькій міській раді відбулася зустріч із суб’єктами підприємницької діяльності з питань новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій у 2022 році.

На заході біли присутні суб’єкти господарювання у сфері торгівлі, ресторанного господарства та послуг.

З 01 січня 2022 року в Україні набули чинності нові правила для фізичних осіб-підприємців, які працюють у сфері малого бізнесу: вони зобов'язані відтепер користуватися касовими апаратами.

Роз'яснення підприємцям надавали фахівці податкової служби:  заступник начальника Кропивницької ДПІ  - начальник відділу надання адміністративних та інших послуг Вікторія Кузьменко, головний державний інспектор відділу надання адміністративних та інших послуг Кропивницької ДПІ Анастасія Рога та начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Кіровоградській області Наталія Набієва.

Під час зустрічі йшлося про два типи реєстраторів розрахункових операцій, касові та програмні, з якими необхідно працювати підприємцям, а також про порядок реєстрації та запровадження РРО/ПРРО з січня 2022 року.

Зустріч пройшла у форматі конструктивного діалогу для кожної із сторін, на всі питання фахівці податкового відомства надали вичерпні відповіді.

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області