Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фальсифікат підакцизної продукції: як відрізнити від оригінальної продукції?

, опубліковано 02 грудня 2021 о 09:08

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, щоб захистити себе від купівлі фальсифікованої чи контрафактної алкогольної та тютюнової продукції споживачам необхідно звертати увагу на усі ключові аспекти: найперше зовнішні ознаки - закорковування, етикетка та тара, в яку розлито алкоголь, вартість товару і  звичайно наявність марки акцизного податку. Крім того, важливо поцікавитися,  чи має дана торговельна мережа ліцензію на продаж та чи  використовує РРО при продажу продукції.

Найважливіший момент щодо підтвердження оригінальності алкоголю та тютюну - це марка акцизного податку України, оскільки зазвичай саме на фальсифікаті  наклеєна підроблена марка.

На сьогодні податкова служба перебуває в постійному вдосконаленні адміністрування податків, зокрема їх автоматизації. З цією метою створено та успішно працює електронний сервіс ДПС «Пошук акцизної марки».

За допомогою цього сервісу покупці можуть перевіряти легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Послуга дає можливість самостійно визначити дату видачі марки акцизного податку та суб’єкта господарювання, який її отримав.

Перевірити марку акцизного податку можна двома способами – через зчитування QR-коду або в ручному режимі.

На сертифікованій алкогольній та тютюновій продукції має бути наявна марка акцизного податку, яка містить два штрих-коди: двомірний швидкого реагування (QR-код) та лінійний.