Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС впроваджує кращі практики контролю за трансфертним ціноутворенням

, опубліковано 24 листопада 2021 о 15:57

Темі «Трансфертне ціноутворення: операції з надання послуг, операції з ліцензіями. Загальні принципи і практичні приклади. Досвід Німеччини» було присвячено черговий триденний практичний онлайн семінар за участі представників Державної податкової служби України та Міністерства фінансів України.

Захід був організований за ініціативою ДПС проєктом «Ефективне управління державними фінансами III», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Уряду Німеччини.

Німецькі експерти-практики у сфері аудиту трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Александер Ляйпольд і Арно Нойманн з Федерального центрального податкового відомства (м. Бонн)  презентували досвід ОЕСР, ЄС та Німеччини українським колегам.

Так, протягом трьох днів презентації матеріалу та робочого обговорення німецькі експерти разом з українськими колегами розглянули, зокрема, питання:

-       операції з надання послуг;

-       операції з ліцензіями;

-       загальні принципи ОЕСР.

Окрему увагу було приділено обговоренню практичних ТЦ кейсів з Німеччині та України, пошук спільних рішень у їх вирішенні.

Все це дозволило фахівцям ДПС набути додатковий досвід з питань вирішення практичних прикладів у сфері контролю трансфертного ціноутворення та отримати поради від німецьких експертів-практиків щодо подальшої імплементації кроків 8-10 Плану дій BEPS (Вдосконалення правил трансфертного ціноутворення).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX