Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні Аграрної ради Кіровоградщини обговорили, серед іншого, актуальні питання оподаткування

, опубліковано 24 листопада 2021 о 08:45

Вчора в приміщенні Кіровоградської обласної державної адміністрації відбулося установче засідання нового складу Аграрної ради під головуванням голови облдержадміністрації Марії Чорної. У заході взяли участь керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань різних форм власності, департаменту агропромислового розвитку ОДА, територіальних органів міністерств та відомств. Долучився до засідання і начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець.

Засідання було побудоване у форматі жвавого діалогу, де кожен представник аграрного сектору мав можливість не лише озвучити нагальні проблеми своєї діяльності, а й звернутися з питаннями до керівників обласних органів влади. Що стосується діяльності податкових органів, аграріїв цікавили нюанси розблокування податкових накладних та більш повне залучення до оподаткування фізичних осіб, які самостійно обробляють земельні ділянки (так звані «одноосібники»). Олександр Дозорець з готовністю вступив в дискусію, пояснивши як особливості процедури розблокування податкових накладних, так і законодавчі та практичні аспекти залучення до оподаткування «одноосібників».

«Вважаю подібні заходи надзвичайно необхідними для нашого аграрного регіону, а основною їх метою - посилення комунікації з сільгоспвиробниками Кіровоградщини. Податкові органи області загалом та я особисто завжди готові до діалогу та ефективної співпраці», - зазначив очільник ГУ ДПС в області.

Наприкінці учасники обговорили законодавчі ініціативи в аграрному секторі, які було б доцільно оформити і надати уповноваженим суб’єктам, а ткож домовилися зустрічатися щомісяця.

 https://www.ugorod.kr.ua/news/2021-11-23-85778.html?fbclid=IwAR0Liqu9Kq0W4K6QzWPSlUJqV48BFElZ1v3RY13IfEgaM6QbVs7Rli_b_l8