Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року ГУ ДПС в області забезпечено скорочення податкового боргу на 2,1млн.гривень

опубліковано 26 жовтня 2021 о 09:11

Як повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Кіровоградській області, підрозділами по роботі з податкоим боргом ГУ ДПС забезпечено скорочення податкового боргу з початку року на 2,1млн.гривень.

Відповідно до ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки. У разі несплати у визначені законодавством терміни податкового зобов’язання, та як наслідок виникнення у платника податків - податкового боргу, органи державної податкової служби з здійснюють заходи, передбачені Податковим кодексом України щодо стягнення такого податкового боргу.

Так, за січень-вересень внаслідок застосування таких заходів до бюджету надійшло 141,4млн.грн., з яких за рахунок стягнення коштів з рахунків боржників – 43,4млн.грн., надходження коштів по підприємствам, які перебувають в процедурі банкрутства – 4,3млн.грн., стягнення коштів з фізичних осіб-боржників органами державної виконавчої служби – 875,2 тис. грн., реалізації майна боржників – 587,8тис.грн., вилучення готівкових коштів, що належать платнику податків-боржнику – 159,2 тис. гривень.

  

Головне управління ДПС у Кіровоградській області