Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулася Zoom – конференція з представниками територіальних громад

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 08:31

Напередодні, 12 жовтня 2021 року, у рамках співпраці з представниками територіальних громад під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області (далі – ГУ ДПС) Сергія Колотухи проведено Zoom – конференцію з представниками територіальних громад Кіровоградщини.

Основними питаннями, які обговорювалися на заході, були пошуки додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів та вжиття заходів щодо погашення заборгованості з податків та зборів.

Сергій Колотуха зазначив, що наповнення місцевих бюджетів залежить насамперед від роботи територіальних громад, їх особистої зацікавленості в належному економічному та соціальному розвитку окремого населеного пункту.

«Одним із основних напрямів роботи податкової служби на регіональному рівні є побудова ефективної комунікації з територіальними громадами щодо наповнення дохідної частини місцевих бюджетів. Саме належна організація взаємодії позитивно позначається на додаткових податкових надходженнях, які спрямовуються на реалізацію регіональних програм та проектів громад», - підкреслив Сергій Колотуха.

Сергій Колотуха також наголосив на необхідності активізації роз’яснювальної роботи в процесі проведення кампанії декларування доходів громадян, зокрема і так званих «одноосібників».

Надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, в тому числі Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

На завершення зустрічі заступник начальника ГУ ДПС Сергій Колотуха подякував представникам територіальних громад за участь у конференції та побажав всім продуктивної роботи.