Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За забруднення довкілля кіровоградські платники з початку цього року перерахували понад 67 млн гривень

, опубліковано 08 жовтня 2021 о 12:01

Протягом січня-вересня 2021 року від суб'єктів господарювання Кіровоградської області до бюджетів усіх рівнів надійшло понад 67 млн грн екологічного податку, що на 387,7 тис. грн більше, ніж за цей же період минулого року.

При цьому до загального фонду державного бюджету спрямувано майже 34 млн грн цього платежу, що на 351,6 тис. грн більше, ніж у січні-вересні 2020 року. Спеціальні фонди місцевих бюджетів отримали з початку цього року понад 33 млн грн «екоподатку». Прогнозовані показники перевищено на 1,1 млн грн або 3,6 відсотка.

Нагадаємо, платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

- викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;

- скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти;

- розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання);

- утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

- тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.