Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року з рахунків платників податків стягнуто 27,3млн.гривень податкових боргів

опубліковано 11 серпня 2021 о 08:08

Як повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом ГУ ДПС в області, відповідно до ст.16 Податкового кодексу України (далі ПКУ) платник податків зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки. Управлінням по роботі з податковим боргом проводиться робота по погашенню податкового боргу шляхом подання позовів до суду на його стягнення.

З початку року забезпечено подання 77 позовів на стягнення податкового боргу за рахунок коштів з банківських рахунків в установах банків підприємств-боржників на загальну суму 153,7млн.грн., з яких 21 позов задоволено на загальну суму 73,4млн.грн. Стягнуто з початку року з рахунків податкового боргу в сумі 27,3млн. гривень.

Слід зазначити, що фізичні особи, як ФОП, так і громадяни є платниками податків, тому за несплату податкових зобов’язань вони відповідають своїм майном.

При цьому, відповідно до пункту 87.11 статті 87 ПКУ, орган ДПС звертається до суду з позовом про стягнення податкового боргу платника податків – фізичної особи. Стягнення податкового боргу за рішенням суду здійснюється державною виконавчою службою відповідно до Закону України „Про виконавче провадження”.

За січень-липень поточного року Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області подано 87 позовів про стягнення податкового боргу з фізичних осіб на загальну суму 17,3 млн.грн., з яких станом на 01.08.2021 задоволено 26 на суму 8,7 млн гривень.

 

 Головне управління ДПС у Кіровоградській області