Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області провели ІР-конференцію з питань одноразового добровільного декларування

, опубліковано 06 серпня 2021 о 09:47

З 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.

Для ефективного впровадження закону у Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулася ІР-конференція, на якій проведено навчання з працівниками територіальних та структурних підрозділів ГУ ДПС щодо вивчення основних положень Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» за участю заступника начальника Головного управління Сергія Колотухи.

Закон створений з метою детінізації доходів та стимулювання залучення додаткових ресурсів в економіку країни. Законом визначено порядок проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, що буде проводитись з 01.09.2021 року до 01.09.2022 року.

https://kirovograd24.com/shortly/2021/08/09/podatkivtsi-proveli-ir-konferentsiju-z-pitan-odnorazovogo-dobrovilnogo-deklaruvannja.htm