Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За «круглим столом» в обласному податковому відомстві зібралися судді та податківці

, опубліковано 15 червня 2021 о 10:33

Учора, 14 червня 2021 року, в Головному управління ДПС у Кіровоградській області відбулося засідання «круглого столу» з суддями Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Від податкової служби у заході взяли участь заступники начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха та Єгор Романюк, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Валентина Сєкунова, заступник начальника цього управління Яніна Самсонова, а також начальник управління супроводження судових справ Лілія Чирухіна і фахівці зазначеного управління.

Темою засідання була практика розгляду судами справ щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригувань (далі – ПН/РК), оскільки кількість позовів платників податків з даного питання має тенденцію до зростання. Присутні обговорили результати розгляду таких справ у суді першої інстанції, а також правові позиції судів вищих рівнів.

Лілія Чирухіна поінформувала про поточні результати розгляду спорів щодо реєстрації/зупинення реєстрації ПН/РК, стороною в яких є ГУ ДПС у Кіровоградській області, навела актуальну статистику. Так, станом на 10.06.2021 року супроводжуються 123 позови даної категорії на загальну суму 53,5 млн гривень.

Єгор Романюк виклав позицію податкових органів із вказаного питання, якою керується в роботі комісія з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, створена в обласному податковому відомстві. Це викликало жваву дискусію.

Сергій Колотуха підсумував, що подібні заходи сприяють налагодженню співпраці, напрацюванню спільних, дієвих позицій і головне – формують більш повне бачення спірних відносин у сфері оподаткування.