Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

10 червня – граничний термін подання фінансової звітності, яка підлягає оприлюдненню, разом з аудиторським звітом

, опубліковано 09 червня 2021 о 10:51

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України щодо оприлюднення та подання фінансової звітності.

Так, пунктом 46.2 статті 46 Податкового кодексу України передбачено, що платники податку на прибуток, які відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність і річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом, подають податковому органу:

- разом з податковою декларацією за відповідний податковий (звітний) період баланс та звіт про фінансові результати, складені до перевірки фінансової звітності аудитором. Баланс та звіт про фінансові результати подаються платниками податку за відповідною формою, та у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог статті 137 Податкового кодексу України.

- річну фінансову звітність, яка підлягає оприлюдненню, разом з аудиторським звітом, у строк не пізніше 10 червня року, наступного за звітним.

За результатами фінансово господарської діяльності за 2020 рік граничний термін подання фінансової звітності, яка підлягає оприлюдненню, разом з аудиторським звітом - 10 червня 2021 року.