Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення під час торгівлі алкоголем та тютюном донараховано 503,2 млн грн штрафних санкцій

, опубліковано 27 квітня 2021 о 14:06

Протягом 2021 року територіальними підрозділами ДПС проведено 6461 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову/роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За їх результатами застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму близько 503,2 млн грн, до адміністративної відповідальності притягнуто 1674 особи. Також анульовано 1299 ліцензій, виявлено 10 підпільних виробництв підакцизних товарів, у 82 випадках ініційовано вилучення контрафактної продукції на суму 104,3 млн гривень.

Для припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі пальним та забезпечення прозорості ведення господарських операцій на ринку пального протягом поточного року територіальними підрозділами ДПС проведено 1543 фактичні перевірки АЗС, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму близько 566,5 млн грн. Ініційовано вилучення з незаконного обігу 597,8 тис. літрів пального на загальну суму близько 15,6 млн грн (припинено діяльність 26 АЗС) та 90 одиниць обладнання, за допомогою якого здійснювався незаконний продаж пального на загальну суму близько 8,3 млн гривень.
Загалом проведення фактичних перевірок платників податків, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю підакцизними товарами в цілому по Україні, здійснюють близько 800 посадових осіб.
Фактичні перевірки таких суб’єктів господарювання здійснюються за наявності ризиків та підстав, передбачених пунктом 80.2 статті 80 Податкового кодексу України, зокрема, у разі виявлення ризиків під час аналізу звітних даних суб’єктів господарювання, а також надходження інформації від громадян (покупців/споживачів).
Для ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції (у тому числі торгівлю паливно-мастильними матеріалами), у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України можете звертатися до Державної податкової служби України (Львівська площа, 8, м. Київ, 04053).
Звертаємо увагу, що для всебічного та якісного розгляду звернень громадян просимо в зверненнях за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, вид придбаної підакцизної продукції (з ознаками фальсифікації та/або відсутності марок акцизного податку) з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»