Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація зайнятості: етапи офіційного працевлаштування

, опубліковано 26 квітня 2021 о 08:04

Головне управління ДПС у Кіровоградській області звертає увагу роботодавців регіону, що правові, економічні та організаційні засади реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю та реалізації їхніх прав на соціальний захист від безробіття, визначені Законом України від 5 липня 2012 року №5067-VI «Про зайнятість населення».

Звертаємо увагу, що офіційне працевлаштування особи відбувається у два етапи. Перший – це укладення трудового договору, який може бути виражений у формі наказу чи розпорядження уповноваженого суб’єкта. І другий етап – це повідомлення компетентного органу державної влади про працевлаштування особи.

Процедура реалізації другого етапу працевлаштування висвітлена у постанові Кабінету Міністрів України “Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу” від 17 червня 2015 р. № 413.

Таке повідомлення можливо здійснити як в електронній формі, так і особисто (якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами).

Становлення України як соціальної, правової, демократичної держави з соціально-орієнтованою ринковою економікою можливо лише при умові сумлінного виконання норм чинного законодавства та забезпечення повної продуктивної зайнятості населення.