Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи підрозділу запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області

, опубліковано 20 квітня 2021 о 09:13

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Кіровоградській області постійно проводиться роз’яснювальна робота, яка спрямована на формування всебічних знань з антикорупційного законодавства, неухильного дотримання і виконання працівниками вимог та обмежень, передбачених чинним законодавством, зокрема в заповненні е-декларацій, запобіганні та врегулюванні конфлікту інтересів.

З метою проведення профілактичної освітньої роботи щодо дотримання антикорупційного законодавства з початку 2021 року проведено 34 навчальні заходи, 39 круглих столів і тренінгів за темами: «Фінансовий контроль», «Правила етичної поведінки в органах Державної податкової служби», «Порядок організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції» тощо.

Також, у 75 випадках роз’яснення надавались окремим працівникам за їх зверненнями, у 14 випадках методична та консультативна допомога надавалась структурним підрозділам Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

На постійному контролі знаходиться питання недопущення виникнення конфлікту інтересів. За І квартал 2021 року ГУ ДПС у Кіровоградській області опрацьовано 156 повідомлень про наявність потенційного конфлікту інтересів. У 143 випадках конфлікти врегульовано шляхом усунення працівників від прийняття рішення та вчинення певних дій, в 13 випадках застосовано здійснення повноважень під зовнішнім контролем.

З метою виконання положень Антикорупційної програми та зменшення ймовірності вчинення корупційних правопорушень, ГУ ДПС у Кіровоградській області протягом першого кварталу 2021 року здійснено 11 контрольних заходів щодо усунення корупційних ризиків, визначених у додатку 2 до Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у Державній податковій службі України. За результатом контрольних заходів до винних посадових осіб застосовано відповідні заходи впливу.

Кампанію декларування особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік у Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області завершено успішно. Працівники ДПС в області подали декларації своєчасно та в повному обсязі.