Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС та місія МВФ розглянули результати та напрями подальшого реформування податкової служби

, опубліковано 16 квітня 2021 о 14:38

Досягнення та пріоритетні напрями подальшого впровадження реформ ДПС обговорили під час онлайн зустрічі Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко та експерти Міжнародного валютного фонду Енріко Аав і Дейв Хартнетт.

У ході заходу експертами МВФ було презентовано фінальний звіт «Підтримка реформ податкової адміністрації», підготовлений за результатами місії МВФ у грудні 2020 року – лютому 2021 року.

У звіті, зокрема, відзначено досягнення значного прогресу ДПС у впровадженні реформ, системне покращення процесів адміністрування податків і забезпечення надходжень до бюджетів, готовність до діалогу з платниками податків тощо.

Експерти також запевнили у готовності Департаменту МВФ з бюджетних та податкових питань надавати допомогу в підтримці реформ ДПС.

«Ми чітко визначили вектор реформ і наш наступний крок – впровадити  їх швидко і ефективно. І в цьому питанні ми розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів, їх досвід та професійні знання. Особливо в нагоді стане  інформація про практику реформ, які стали успішними в інших країнах, або виявились невдалими», - зазначив Голова ДПС Олексій Любченко.

Учасники зустрічі розглянули попередній робочий план наступного етапу надання допомоги МВФ Державній податковій служби України. Зокрема, йдеться про допомогу в проведенні масштабного функціонального аудиту ефективності процедур та процесів, який наразі здійснюється в ДПС, удосконаленні механізмів оподаткування доходів фізичних осіб, підготовці комплаєнс-стратегії,  впровадженні передових практик податкового аудиту.

Експерти МВФ також привітали Олексія Любченка з перемогою у конкурсі та призначенням на посаду Голови ДПС та висловили переконання, що це стане запорукою більш стабільної та системної фази розвитку податкової служби.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»