Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси, які пропонує податкова служба платникам податків

, опубліковано 12 квітня 2021 о 08:15

Враховуючи епідемічну ситуацію на території Кіровоградської області, з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 та мінімізації інфікування платників податків, які звертаються до центрів обслуговування платників для отримання адміністративних та інших послуг, та працівників податкових органів, Головне управління ДПС у Кіровоградській області рекомендує утриматися від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Особливо, якщо проблему, з якою платник збирається звернутися до ЦОП, можна вирішити онлайн.

Наразі ДПС України пропонує платникам наступні електронні сервіси, розміщені на офіційному веб-порталі ДПС (https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/elektronni-servisi-/).

Надає можливість в режимі онлайн переглянути інформацію з реєстрів ДПС; ознайомитись з податковим календарем (отримання інформації про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання податкової звітності); отримати контакти і адреси діючих центрів обслуговування платників; ознайомитись з новинами ДПС; переглянути бланки податкової звітності, текст Договору про визнання електронних документів, інструкцію користувача.

В приватній частині Електронного кабінету розміщені наступні сервіси податкового органу:

доступ до особистої інформації;

перегляд поданої податкової, пенсійної та статистичної звітності до органів ДПС;

подання платниками звітності;

доступ до вхідної та вихідної кореспонденції користувача;

електронне листування з органами ДПС;

надсилання запитів на отримання інформації, заяв на реєстрацію платником окремих податків тощо;

отримання інформації про стан розрахунків з бюджетами;

сплата податків (для фізичних осіб);

сервіси систем електронного адміністрування ПДВ та електронного адміністрування реалізації пального;

реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), реєстрація акцизних накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних;

доступ до даних ЄРПН в режимі реального часу щодо складених платниками ПДВ чи їх контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування в розрізі статусів. Перегляд повної інформації щодо податкової накладної з урахуванням всіх зареєстрованих до неї розрахунків коригування кількісних і вартісних показників;

подання платниками заяв та отримання ними довідок про відсутність заборгованості в електронному вигляді. Перегляд зацікавленими особами у відкритій частині ЕК виданих платникам довідок про відсутність заборгованості.

дані про взяття на облік платників;

реєстр страхувальників;

дані реєстру платників ПДВ;

реєстр платників єдиного податку;

інформація про РРО та книги ОРО;

дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального;

реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

  • Перевірка потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету (http://tax.gov.ua/businesspartner).

  • Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/), який містить нормативні та інформаційні документи, останні зміни в законодавстві, актуальні запитання та відповіді з Бази знань, Єдиний реєстр індивідуальних податкових консультацій, ставки податків та зборів тощо.

  • Сервіс "Пульс" ДПС (http://tax.gov.ua/others/puls-) для надання інформації про неправомірні дії чи бездіяльність (можливі корупційні ризики) посадових осіб ДПС та її територіальних органів.

  • Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг(http://acskidd.gov.ua/).

  • Електронна звітність (http://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/)

спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності";

актуальні нововведення;

приймання та обробка електронних документів ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності»;

платникам податків про електронну звітність тощо.

  • Дані Реєстрів волонтерів АТО (http://tax.gov.ua/volontery) містить інформацію про фізичних осіб – благодійників.

  • Декларування громадян (http://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan) – має нормативні документи, форму податкової декларації про майновий стан та доходи та інструкцію щодо її заповнення.

 

Шановні платники податків!

Заощаджуйте свій час, користуйтеся зручними електронними сервісами Державної податкової служби України!

Бережіть себе та оточуючих!