Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб‘єктів господарювання!

, опубліковано 07 квітня 2021 о 09:16

Згідно з абзацом восьмим п. 2 розділу 3 Положення про форму та зміст розрахункових документів… від 21.01.2016 року № 13 фіскальний касовий чек на товари (послуги) має містити, один із реквізитів, код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, який зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством.

Згідно з п.п. 1.2 п. 1 Порядку № 1057 система зберігання і збору даних РРО (далі - СЗЗД РРО) - загальнодержавна система, призначена для збору даних РРО та передачі цих даних до системи обліку даних РРО в ДПС за технологією зберігання і збору даних РРО для Державної податкової служби України.

Відповідно до п. 9.1 Порядку № 1057 передача даних РРО до серверу обробки інформації виконується згідно з регламентом, заданим у конфігурації РРО у форматіXML-документів, визначеному у протоколі передачі інформації.

Код УКТ ЗЕД є обов'язковим реквізитом для підакцизних товарів та відповідно до Положення № 13 фактично є частиною назви товару. У звязку з чим повідомляємо, що відповідно технології зберігання та збору даних РРО код УКТ ЗЕД рекомендовано розміщувати в структурі тегів <РР> з атрибутом <<span lang="en-US">NM>.

Зазначення обов'язкових реквізитів розрахункових документів в структурі тегів необов'язкових реквізитів є порушенням вимог нормативних документів та може призвести до втрати інформації, що передається суб'єктом господарювання до серверу контролюючого органу та стати причиною проведення контрольно-перевірочних заходів.

Також, дану інформацію направлено до центрів обслуговування РРО, тому в разі необхідності звертайтесь до даних центрів дляпереконання, що «код УКТ ЗЕД» для підакцизних товарів розміщений в РРО в структурі тегів <РР> з атрибутом <<span lang="en-US">NM>.