Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоархангельській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо питань застосування податкової знижки громадянами за 2023 рік.

опубліковано 25 липня 2024 о 08:46

У Новоархангельській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Кіровоградській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування податкової знижки.

На запитання платників податків відповідала начальник Новоархангельської ДПІ Ірина Климанська.

В ході спілкування посадовець розповіла, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Щоб отримати податкову знижку за витратами 2023 року, до контролюючого органу виключно за місцем реєстрації платника податків необхідно подати: Декларацію про майновий стан і доходи, копії платіжних документів, що підтверджують здійснення витрат (оригінали зберігаються у декларанта протягом строку давності, встановленого ПКУ), копії договорів, що ідентифікують продавця/надавача товарів, робіт чи послуг та їх отримувача. 

Наголосила на те, що подати декларацію можна через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) при наявності електронного цифрового підпису до 31 грудня 2024 року.

Податківець надала детальні відповіді на запитання громадян щодо переліку витрат, на які надається податкова знижка, та діючими обмеженнями щодо її отримання.

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області