Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Маловисківській ДПІ відбувся практикум з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 24 травня 2024 о 10:40

У Центрі обслуговування платників Маловисківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Кіровоградській області відбувся практикум за участі старшого державного інспектора Сергія Гайдая з актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу посадовець роз’яснив особливості подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету та порядок реєстрації РРО/ПРРО.  Обговорили питання погашення податкового боргу та сплату МПЗ і майнових податків громадянами.

Крім того, розглянули питання щодо легалізації заробітної плати та сплати зарплатних податків. Адже з 1 квітня зросла мінімальна заробітна плата, а отже змінилися і нарахування зарплати найманим працівникам та сплата єдиного внеску як роботодавцями, так і ФОПами за себе.

Також повідомив, що для отримання податкової знижки слід подати декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня поточного року з додатком Ф3 та копіями документів.

Зокрема,  внутрішньо переміщені особи можуть реалізувати право на податкову знижку, за витратами по договору оренди житла.

Сергій Гайдай розповів про застосування мобільного застосунку «Моя податкова», який є простим, зручним і доступним для громадян шляхом його завантаження на телефони як на платформі Android так і iOS.