Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрівська ДПІ: роз’яснювальна робота щодо подання податкових декларацій про майновий стан і доходи

опубліковано 21 травня 2024 о 10:49

В Олександрівській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області триває роз’яснювальна робота щодо заповнення та подання податкових декларацій про майновий стан і доходи, отриманих громадянами у 2023 році. У тому числі за консультаціями та роз’ясненнями звертаються громадяни, які бажають подати декларацію після отримання спадщини. 

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу:

скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;
мінімізує помилки при заповненні декларації;
надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

За несвоєчасне подання податкової декларації передбачена відповідальність відповідно до чинного законодавства. Відповідно до норм глави 11 Кодексу за порушення норм податкового законодавства передбачається фінансова та адміністративна відповідальність.

Нещодавно на зустрічі з платниками податків розглянули спосіб подання декларації через Електронний кабінет. Для цього необхідно здійснити наступні кроки:

- Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в “Електронний кабінет”,

- У режимі “ЕК для громадян” приватної частини створити та заповнити Податкову декларацію про майновий стан і доходи (F0100214). 

- Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.

- Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.