Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Світловодська ДПІ: проведено відео-семінар з роботодавцями суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами

опубліковано 15 квітня 2024 о 14:03

В приміщенні Світловодського управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості проведено відео-семінар з роботодавцями суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами. 

У заході взяли участь  начальник Світловодського управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Лариса Шевченко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олена Яцько,  начальник Світловодської ДП І ГУ ДПС у Кіровоградській області Валентина Колєснікова. 

Під час семінару начальник Світловодської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Валентина Колєснікова інформувала учасників що з 1 січня 2024 року триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

В ході розмови платникам надано роз’яснення щодо нової форми декларації; хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, встановлені розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.  Крім того звернула увагу, що змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). 

Начальниця Світловодської ДПІ акцентувала увагу учасників заходу, що розвиток онлайн-сервісів для надання платникам якісних та зручних послуг залишається одним із пріоритетних напрямків роботи ДПС, особливо в умовах воєнного стану. На сьогодні запроваджені та функціонують зручні та безкоштовні електронні сервіси ДПС. Так, за допомогою сервісу «Електронний кабінет» здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу. Даний сервіс є захищеним, персоналізованим та безпечним.

Також повідомлено, що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони. Застосунок простий і зручний у використанні, це - інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

Учасникам зустрічі запропоновано з цих та інших питань користуватися комунікаційною податковою платформою, що функціонує в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області.

Саме такий формат співпраці допомагає активізувати комунікацію між податковою службою та представниками інститутів громадського суспільства та бізнес-асоціацій. 

Тож, якщо платники податків мають питання, які потребують оперативного вирішення, варто надіслати звернення на електронну скриньку: kr.ikc@tax.gov.ua. Провідні фахівці Головного управління ДПС у Кіровоградській області розглянуть запит та нададуть відповідь. 

За бажанням подальша комунікація відбуватиметься в режимі онлайн чи офлайн. 

По завершенню заходу учасники отримали відповіді на питання, які їх цікавили.  

 Світловодська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області