Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кропивницька ДПІ: роз'яснювальна робота щодо переваг е-сервісів податкової

опубліковано 27 березня 2024 о 14:28

У приміщенні Центру обслуговування платників Кропивницької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області фахівці Кропивницької ДПІ постійно інформують відвідувачів Центру обслуговування платників про переваги використання електронних сервісів Державної податкової служби України. Зокрема, про можливість подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. №5ДР (далі – Заява за ф. №5ДР) через Електронний кабінет.

В електронному вигляді  Заява за ф. №5ДР подається через меню: «ЕК для громадян»/«Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО)».

Форма №5ДР приватної частини Електронного кабінету доступна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. Також вхід в приватну частину Електронного кабінету можна здійснити через офіційний вебпортал ДПС: http://tax.gov.ua. При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Для приєднання до заяви сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику податків необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ), який заповнюється наступним чином:

поля «Назва документу», «Номер документу», «Дата документу» заповнюються згідно з даними документа, що посвідчує особу або документа, який підтверджує зміни облікових даних;

у графі 2 «Найменування файлу документу» табличної частини за допомогою кнопки «Обзор» обирається відповідна сканована копія документа.

Для збереження сканованого документа необхідно натиснути кнопку «Зберегти».

Платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді (останній рядок заяви).

Натиснути кнопку «Підписати» та підписати за допомогою КЕП.

Натиснути кнопку «Відправити».

Контролюючий орган видає реєстраційний номер облікової картки платника податків в термін протягом 3-х робочих днів.

Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяви за ф. № 5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Податківці наголошують, що електронні сервіси податкової створені для економії вашого часу та уникнення черг, що дуже важливо в воєнний час.