Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Новомиргородській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків щодо роз’яснення з питань деклараційної кампанії 2024

опубліковано 25 січня 2024 о 09:27

Вчора, 24 січня, в приміщенні Новомиргородської ДПІ відбулася зустріч з фізичними особами – підприємцями та громадянами щодо подання декларацій які отримували доходи протягом 2023 року. 

Начальник ДПІ  Світлана Чорна  зауважила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані  громадяни, що отримували такі доходи:

що не підлягаюли оподаткуванню при виплаті, але не звільненівід оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);
доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п.168.2 ст. 168 Кодексу);
іноземні доходи (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Кодексу).
Фахівець зазначила, що податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в такі граничні строки:

громадяни, які мають право на податкову знижку, мають право подати до 31.12.2024 включно;

фізичні особи-підприємці (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року з урахуванням Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», повинні подати податкову декларацію до 01 травня 2024 року включно;

громадяни, які зобов’язані подати податкову декларацію, повинні подати до 01 травня 2024 року, що настає за звітним роком.

Податкову декларацію можна подати особисто або уповноваженою особою, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання.

Учасників зустрічі також повідомлено про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової.

Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки.