Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Устинівській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія»

опубліковано 23 січня 2024 о 10:09

Днями у Устинівській ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області відбувся сеанс «гарячої» телефонної лінії з платниками податків. На питання відповідала її начальник Тетяна Дубченко.

Запитувачів найбільше цікавили питання  подання податкової звітності суб’єктами господарювання та кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року. Відтак, посадовець інформувала платників податків – фізичних осіб про те, що з 01.01.2024 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.  

Також змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації).  

Відповідаючи на питання, звертала увагу на терміни подання податкової  звітності  в залежності  від категорії платників і системи оподаткування  та  нюанси заповнення звітів за 2023 рік. Акцентувала увагу про переваги звітування в онлайн режимі.

Довела до відома про початок кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року. Питання від громадян стосувалися механізму декларування доходів, зокрема, доходів від отримання спадщини та подарунків, продажу рухомого і нерухомого майна та прощеного боргу.  

Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області