Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоархангельській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО/ПРРО та електронних сервісів ДПС

опубліковано 23 листопада 2023 о 13:35

У Новоархангельській ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області, 22 листопада, проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО/ПРРО та електронних сервісів ДПС. На запитання платників податків відповідала начальниця Новоархангельської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  Ірина Климанська.

Під час телефонної розмови посадовиця поінформувала додзвонювачів про обов’язкове застосування РРО/ПРРО суб’єктами підприємництва та розповіла, що з 1 жовтня цього року в разі встановлення  контролюючими органами  факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до порушників застосовують фінансові санкції відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

У ході спілкування Ірина Климанська  повідомила, які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Вона зауважила, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової служби тощо. При цьому у приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів,  реєстрації податкових накладних оновлюється в режимі реального часу. Також наголосила, що Електронний кабінет  працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додатково програмного забезпечення. Електронний кабінет є найбільш популярним сервісом ДПС, адже скорочує час на оформлення  та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу. 

Спілкуючись з платниками, посадовиця повідомила, що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити також на телефон.

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області