Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Устинівська ДПІ: проведено зустріч із представниками Устинівської ТГ

опубліковано 27 жовтня 2023 о 10:26

Податківці Устинівщини активно співпрацюють з місцевою територіальною громадою. Сьогодні, 27 жовтня, начальник Устинівської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровогрдській області Тетяна Дубченко в рамках співпраці з Устинівською ТГ провела робочу зустріч з старостою Криничуватського старостинського округу Устинівської селищної ради Вірою Хрущ.

Учасниками зустрічі обговорено питання своєчасності сплати платниками громади податків та зборів до бюджету, наповнення бюджету громади, необхідності застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків, недопущення росту податкового боргу, роботи електронних сервісів податкової служби.

На даний час однією з доволі частих причин звернення платників податків до ЦОП Устинівської ДПІ так і до старости Криничуватського старостинського округу Устинівської селищної ради є питання щодо впровадження мінімального податкового зобов’язання.

Начальник інспекції зазначила, що органом податкової служби сформовано та надіслано громадянам - землекористувачам, у володінні/користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, податкові повідомлення-рішення, якими визначено для сплати суми мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік. Зазначений податок нараховується органом податкової служби за місцем реєстрації громадянина. Тому, важливим завданням є приведення у відповідність громадянами їх облікових даних з метою упередження виникнення податкового боргу.

Також, посадовиця звернула увагу, що громадяни мають право протягом 30 днів з моменту вручення таких податкових повідомлень - рішень звернутися до органу податкової служби щодо проведення звірки. Представникам громади доведено інформацію щодо звірки стану розрахунків з бюджетом, звірки реквізитів рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. Це можна зробити за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» (cabinet.tax.gov.ua).

Також під час зустрічі Тетяна Дубченко зупинилася на питанні застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО та повідомила, що податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет.