Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гайворонська ДПІ: проведено практикум для ФОП щодо функціонування електронних сервісів ДПС

опубліковано 24 жовтня 2023 о 14:20

Вчора, 23 жовтня, працівниками Гайворонської ДПІ Оксаною Карпенко та Голованіського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Світланою Василевською проведено практикум для фізичних осіб-підприємців щодо функціонування електронних сервісів ДПС. 

Суб'єкту господарювання надано практичну допомогу швидкого та доступного отримання ЕЦП через додаток Приват-24 для входу в Електронний кабінет. 

У ході заходу надано практичну допомогу щодо подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утримання податків та подання пакету документів для реєстрації книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки на господарську одиницю платнику роз’яснено які повідомлення та заяви необхідно заповнити та направити до податкового органу, використовуючи електронний сервіс «Електронний кабінет платник

Перш за все ФОПу необхідно створити повідомлення, підписати документ електронним підписом та направити повідомлення про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП. Після успішного отримання квитанції 2, можна переходити до заповнення заяви про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій. Після отримання повідомлення, що КОРО зареєстрована з відповідним номером, необхідно зареєструвати розрахункову книжку до КОРО, заповнивши заяву ідентифікатор J/F1311305) та зареєстрував КОРО без інформації про розрахункову книжку (далі – РК), однак в подальшому потрібно зареєструвати РК до цієї КОРО, то в такому випадку необхідно здійснити наступні дії: в графі «номер розрахункової книжки, яка реєструється (перереєструється)» розділу 6 «Дані щодо книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки» реєстраційної заяви за ф. № 1-КОРО зазначити фіскальний номер КОРО та в кінці додати літеру «г» (як приклад: 7000ХХХХХХг) та через дріб вказати цифру «1». Після цього потрібно заповнити дані щодо серії та номеру засобу контролю РК та кількості аркушів.

Присутні на практикумі отримали практичну допомогу стосовно подачі пакету документів щодо реєстрації книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки та подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утримання податків.

Використання Електронного кабінету заощадить ваш час та позбавить необхідності відвідувати Центри обслуговування платників Державних податкових інспекцій, що скоротить кількість ваших візитів до контролюючих органів.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

Сервіс Електронний кабінет платника легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua 

Гайворонська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області