Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Устинівська ДПІ: проведено роз'яснювальну роботу з платниками податків

опубліковано 20 жовтня 2023 о 11:22

Фахівці Устинівської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровогрдській області постійно проводять роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО/ПРРО та відновлення з 1 жовтня 2023 року відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Днями начальник Устинівської ДПІ Тетяна ДУБЧЕНКО та головний державний інспектор Ірина Гаврилюк  провели зустрічі із платниками податків Устинівської територіальної громади. Проінформували платників податків, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 року є у всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходу за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1 групи.

Також повідомили, що суб’єкти господарювання для проведення розрахунків самостійно обирають – РРО чи ПРРО будуть застосовувати. За її словами, програмний РРО – безоплатне програмне забезпечення ДПС, яке можна безкоштовно встановити на будь-який гаджет, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити програмне забезпечення можливо на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі відповідної заяви. Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі через "Електронний кабінет платника". 

Наголосили, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання. Розмір штрафу залежатиме від кількості порушень, і становитиме від 25 до 150 відсотків вартості товару. 

Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області