Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Олександрійській ДПІ відбулась робоча зустріч з головою Асоціації підприємств і підприємців м. Олександрія

опубліковано 11 жовтня 2023 о 08:38

Вчора, 10 жовтня, відбулася робоча зустріч фахівців Головного управління ДПС у Кіровоградській області: начальника Олександрійської державної податкової інспекції Яніни Нечипоренко, начальника Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Ніни Горлачової з головою Асоціації підприємств і підприємців м. Олександрія Сергієм Волковим.

Головною метою діяльності Асоціації підприємств і підприємців м. Олександрія є захист законних соціальних, економічних та інших спільних інтересів своїх членів, сприяння послідовному становленню, розвитку і співробітництву підприємств і фізичних осіб – підприємців та надання консультативно-юридичної, інформаційної допомоги з наданням фахових коментарів щодо застосування законодавчих та нормативних документів. 

Саме тому учасники наради обговорювали актуальні питання щодо змін та новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій / програмних реєстраторів розрахункових операцій та вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами. 

Також у ході наради було акцентовано увагу на зменшенні розміру штрафних санкцій та послабленні відповідальності за порушення законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО, перевагах безкоштовного сучасного програмного забезпечення ПРРО від ДПС. 

Було зазначено, що ДПС пропонує бізнесу безкоштовне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване до сучасних операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного ПРРО, або РРО, не обмежується. 

Фахівці наголосили на необхідності доведення актуальної інформації щодо податкових новацій до якомога ширшого кола суб’єктів господарювання за сприяння Асоціації підприємств і підприємців м. Олександрія

Окремим питанням обговорено важливість завершення кампанії декларування доходів, отриманих громадянами впродовж 2022 року, та нарахування фізичним особам – платникам податків мінімального податкового зобов’язання.