Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоархангельській ДПІ проведено «круглий стіл» з фізичними особами-підприємцями

опубліковано 06 жовтня 2023 о 08:50

Начальником Новоархангельської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Іриною Климанською, 5 жовтня 2023 року проведено «круглий стіл» з платниками податків щодо застосування РРО та ПРРО.

Платникам наголошено про виникнення з 01.01.2022 у них обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Окрему увагу  керівник ДПІ  звернула на  те, що відновлено відповідальність  за порушення вимог цього закону з 01.10.2023 року.  

Зокрема, підприємцям повідомлено, що звільняються від відповідальності суб’єкти господарювання, які порушили законодавчі норми у сфері застосування РРО/ПРРО, вчинені у період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій під час продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. Під час заходу платників інформували про зміни до Податкового кодексу, внесені Закон України від 30.06.2023 № 3219-ІХ. 

Також,  надано роз’яснення про  порядок реєстрації РРО/ПРРО, переваги застосування програмного РРО та обов»язок подати повідомлення про об»єкти оподаткування за формою №20-ОПП (код форми F/J 1312005) інформація про господарську одиницю, де буде застосовуватися РРО/ПРРО. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку про грамний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

  Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області