Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено робочу зустріч із представниками Маловисківської ТГ щодо новацій податкового законодавства

опубліковано 05 жовтня 2023 о 10:27

3.10.2023 року в Маловисківській територіальній громаді проведено нараду щодо особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, порядок вручення ППР, терміни звірки та сплати, а також зміни у податковому законодавстві відповідно до Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Бакалінський, начальник фінансового управління міської ради Лариса Похила начальник відділу земельних відносин Ігор Цибульський, головний державний інспектор Новоукраїнського управління  ГУ ДПС в області Наталія Панченко.

Під час наради було наголошено, що мінімальне податкове зобов’язання нараховується податковими органами для фізичних осіб, власників паїв та особистих селянських господарств.

Платник повинен сплатити мінімальне податкове зобов’язання після того, як отримає податкове повідомлення протягом 60 днів. Якщо  податок не буде сплачено в зазначені терміни – йому буде нараховано штраф і пеню.

 Якщо раніше для пенсіонерів, інвалідів I та II груп, учасників бойових дій застосовувалась пільга по сплаті земельних податків, то тепер така пільга по сплаті мінімального податкового зобов’язання відсутня, тобто його сплачуватимуть абсолютно всі категорії населення.

Для отримання податкового повідомлення власник може звернутися у податкову інспекцію, на території громади це Маловисківська ДПІ за адресою Центральна,78.

Рекомендовано власникам та користувачам земельних ділянок сільськогосподарського призначення переглянути правовстановлюючі документи  своїх земельних ділянок  для своєчасної  і у повному обсязі сплати податків. Якщо земельна ділянка сільськогосподарського  призначення для ведення особистого селянського господарства знаходиться в межах населеного пункту (город біля присадибної ділянки), то МПЗ до такої ділянки не застосовується.

Також обговорили особливості відновлення відповідальності за порушення у сфері проведення готівкових розрахункових операцій та застосування РРО/ПРРО ФОП – платниками єдиного податку на території громади.

Маловисківська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області.